Rólunk

Ahhoz, hogy boldoguljunk az életben, számos döntést kell hoznunk. Mit tanuljunk? Milyen szakmát válasszunk? Hová menjünk dolgozni? Milyen hitelt vegyünk fel? Mit tegyünk a megtakarított pénzünkkel?

Sokaknak éppen elég fejtörést, problémát okoz a magánéleti kérdések megválaszolása, ezért a közélettel már nem is akarnak foglalkozni. Pedig ott is lenne mit eldönteni. Hogyan, milyen szabályok mellett éljünk együtt? Milyen legyen az oktatás, az egészségügy? Milyen értékeket tartunk fontosnak? Ki képviseljen minket?

Ha szeretnénk jól élni, nyugodt körülmények között, biztonságban, egy fejlődő és gyarapodó országban, akkor jó döntéseket kell hoznunk. A jó döntésekhez pedig tájékozottságra, információra, tudásra van szükségünk. Ismernünk kell a jogainkat, a választási lehetőségeinket, egy adott döntés mellett és ellen szóló érveket is.

Sajnos manapság se az iskola, se az állam nem készít fel minket arra, hogy jól tudjunk dönteni életünk fontos kérdéseivel kapcsolatban. Sőt, a helyzet ennél rosszabb: eljutottunk oda, hogy az állam szándékosan félretájékoztatja a polgárait és manipulálja őket: egyes dolgokat elhallgat, másokról pedig hazudik.

Ezt a honlapot azért indítottuk, hogy ellensúlyozzuk a fent vázolt helyzetet, és segítsünk eligazodni alapvető közéleti kérdésekben. Egyszerűen, röviden, érthetően elmagyarázzuk, mi hogyan működik, továbbá mire van lehetősége és joga az állampolgároknak. Igyekszünk megadni azt a tájékozottságot, információt és tudást, amit az állam nem ad meg.